Despre

În Anul Cărții, proiectul Lectoriada construiește un spațiu inefabil de întâlnire și dialog despre plăcerea literaturii, joc și reflectare prin zece lecturi performative în țară și patru conferințe de promovare a unor scriitori români contemporani, la Universitatea din București. Lectoriada înseamnă, mai ales, descoperire de sine prin relația cu Celălalt: personaj ficțional, coleg de clasă sau lector.

Atelierele desfășurate în zece școli și licee din județele Alba, Constanța, Călărași, Covasna, Cluj, Hunedoara, Iași, Sibiu, Timișoara și Vâlcea sunt coordonate de lectori, modele de carieră și valoare umană. 

Marius Manole, Maria Obretin, Marius Stănescu, Ioana Barbu, Istvan Teglas, Cristina Cioran, Ozana Oancea, Georgeta Resteman, Constantin Florescu, Cristina Bogdan și Adriana Moca recomandă lectura din cărți semnate de Liviu Rebreanu, Jane Austen, Florin Bican, Nick Hornby, Veronica D. Niculescu, Salman Rushdie, Jeni Acterian, Richard Bach, Vlad Alexandrescu și alții. 

Lectoriada este o campanie de promovare a lecturii, inițiată de Asociația Vis-à-vis și cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național, la aria tematică “Promovarea culturii scrise”, în Anul Cărții. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.